FOTODENÍK Prof. CHALLENGERA z expedice do ZTRACENÉ ZEMĚ Dinosaurů

FOTODENÍK Prof. CHALLENGERA z expedice do ZTRACENÉ ZEMĚ Dinosaurů

Sobota 9.7.2022

Jmenuji se prof. Challanger a při své nedávné cestě do Amazonie jsem narazil na důkaz, že údajně dávno vymřelá stvoření, kterým dnes říkáme dinosauři, stále existují. Veškeré důkazy jsou ale uloženy jenom v mojí hlavě z toho, co jsem viděl na vlastní oči. Bohužel mi nikdo nevěří, ale doufám, že zítřejší anglický soud v Pleskotech mi dá šanci se do Amazonie vrátit společně s celou výpravou svědků a odborníků. Musíme svět přesvědčit, že dinosauři existují.

Pondělí 11.7.2022

Podařilo se soud přesvědčit a včera večer jsme odcestovali na parníku do daleké Amazonie, kde se podle mého svědectví nachází ztracené území obývané dinosaury. Dnes v džungli jsme nachytali místní komáry a z jejich krve chemickým rozborem zjišťovali, zda obsahuje také krev dinosaurů, což by potvrdilo, že zde tito pravěcí tvorové opravdu přežili do současnosti. Pátrání se ale komplikuje. Další zprávy z expedice v příštích dnech.

Úterý 12.7.2022

Dnes ráno po rozcvičce byly nalezeny na okraji našeho tábora stopy. Jednoznačně dinosauří. Podařilo se nám je odlít a potom se všichni účastníci naší expedice vydali po stopách. Stopy se nám ztratily v trávě u jezera. Ale někdo si všiml, že na protější skále je několik velkých vajec. Když jsem na místo dorazili, bylo několik vajec už vylíhnutých a stopy vedly dál do skal. Naštěstí se nám podařilo získat ještě jedno poslední nevylíhnuté vejce. V rámci vědeckého výzkumu jsme ho vzali a odnesli do tábora. Ale co bude dál?

Středa 13.7.2022

Včera odpoledne naši expedici napadli domorodí amazonští lidojedi. Chtěli se zmocnit dinosauřího vejce, které jsme objevili v opuštěném hnízdě na výpravě. Vejce se nám podařilo naštěstí ubránit. Dnes se ale stalo to, na co všichni celou dobu čekáme. Objevilo se dinosauří mládě. Nyní už je existence těchto údajně dávno vyhynulých tvorů potvrzena. Jelikož vejce stále máme a dinosauři jej u nás vyčenichali, stává se náš pobyt v Amazonii nebezpečný. Rozhodli jsme se proto navštívit nedaleký kmen lidojedů, aby nám pomohli. Jen oni vědí, jak s dinosaury v těchto končinách přežít.

Čtvrtek 14.7.2022

Kmen lidojedů se nám opravdu podařilo posunkovou řečí přesvědčit, že přicházíme v míru. Získali jsme za to od nich mnoho dovedností, jak přežít v jungli. Pomohli nám, vyrobit si čelenky, kopí, nebo talismany před zlými duchy. Překvapení ale přišlo večer u ohně, kdy několik lidojedů vylákalo část našich účastníků expedice na prohlídku své lesní svatyně. Zde ale naši skupinu zajali a svázali. Jejich rituál jasně naznačoval, že se zajatci stanou večeří lidojedů. Naštěstí se jednomu zajatci podařilo uprchnout a o zradě informovat zbytek naší nic netušící výpravy u ohně. Nakonec se podařilo všechny osvobodit a naše expedice může pokračovat. Dnes po večeři nás čeká další dobrodružství před zítřejším návratem zpět do Anglie.

Pátek 15.7.2022

Včera večer se naší expedici podařil zajímavý objev. Byla to jakási laboratoř se šíleným vědcem, který se rozhodl ovládnout svět pomocí mechanických dinosaurů. Takže ještěr, se kterým jsme se setkali před pár dny nebyl živý, ale bylo to monstrum. Vědec se dozvěděl od lidojedů, že máme dinosauří vejce a chtěl se tímto způsobem přesvědčit, že je to pravda a vyslal k nám průzkumného robota v podobě dinosaura, aby nás zastrašil. Šílenec ale šel ještě dál a ukázal nám sám na sobě, že vynalezl lektvar, který mění lidi na dinosaury. Chtěl tak z lidojedů udělat dinosauří armádu a podmanit si celou planetu. Rozhodli jsme se ale, že ho zastavíme a právě teď probíhá jedna z nejdůležitějších bitev na našem táboře. Vědce se určitě podaří zničit a vrátit lidojedům zase jejich lidskou podobu. A tak by mohl náš tábor končit. Ale my máme ještě to vejce …. A co s ním bude? Jak to celé večer dopadne? To si už nechte vyprávět od svých dětí.

Hezký zbytek prázdnin Vám ze srdce přeje tým vedoucích a praktikantů Tábora Pleskoty 2022 MiniTom.