STROJ ČASU

STROJ ČASU

Tábor začal vlastně v budoucnosti.

Děti přijížděly do tábora plného vedoucích v důchodovém věku. Někteří na vozíku, jiní s berlemy, nebo jinými kompenzačními pomůckami. Psal se totiž rok 2060. V této době se totiž Sokol Turnov dostane do finančních potíží a nezbývá mu, než se uchýlit k prodeji milovaného tábořiště v Pleskotech.

O Pleskoty jeví zájem developerská firma, která zde chce vybudovat Casíno, restaurace, penzion nebo dobíjecí stanici na elektrokola přestavbou chaloupky Andula. Zástupkyně developerské firmy tábor navštívila a prezentovala svůj záměr.

Dětem se to samozřejmě nelíbilo a začaly přemýšlet, jak Pleskoty zachránit pro další generace táborníků.

Naštěstí se objevila mezi námi jedna šikovná studentka historie, která přišla s nápadem využití stroje času, kterým bychom se mohli vrátit do minulosti a v různých dobách se pokusit sehnat peníze a prostředky k záchraně Pleskot.

Octli jsme se třeba v době Karla IV., zrovna ve chvíli, kdy cícař vybíral podobu budoucího Karlova mostu. Děti pro něj vyrobili několik modelů a král se jim za to bohatě odměnil. V době Marie Terezie děti využili zavedení roboty, kdy si mohly prací pro císařovnu také vydělat hromady zalaťáků. Rudolfovi II. zase pomáhaly vyrábět zlato.

Bohužel i přes všechnu snahu se nám po návratu z historie zpět do roku 2060 nepodařilo zastavit přípravu stavbu Casina a developerka už si v podstatě z části Pleskot začala svůj projekt realizovat.

Naštěstí jsme u ní objevli také zkryté touhy a závislost na hazardních hrách a vyzvali ji, aby si s námi o Pleskoty zahrála několik her. Pokud prohraje, Pleskoty zůstanou naše.

A to se nakonec podařilo, developerka odjela s nepořízenou a my opět můžeme do Pleskot jezdit na tábory.

Následující videa zachycují v průřezu několika dní průběh tábora. Točili a stříhali Léby a Pospa. Děkujeme.